1924 Bourbon barrel aged Cabernet Sauvignon
Specificaties
Informatie
Het fruit voor deze donkere "1924 double black cabernet sauvignon" wordt tijdens de koele vroege ochtenduren geoogst en vervolgens direct aan de wijnmakerij geleverd. Na het ontstelen worden de druiven langzaam gefermenteerd in roestvrijstalen fermentoren en vervolgens voorzichtig in roestvrijstalen tanks geperst. De wijn wordt vervolgens op een combinatie van Frans en Amerikaans eikenhout gerijpt om tot negen maanden te rijpen om lagen van complexiteit in de uiteindelijke blend verder te ontwikkelen.
Gnarly Head 1924 Double Black Cabernet Sauvignon wordt gemaakt met druiven van geselecteerde wijngaarden in de hele Lodi-regio, een gebied dat onder Californische wijnmakers lang bekend staat als de "Zin-beroemde" appellatie. Lodi's klimaat is ideaal voor het kweken van geconcentreerde druiven met een volle smaak - goed doorlatende zandgrond, warme zomermiddagen en verkoelende nachtbriesjes uit de Stille Oceaan.
Gnarly Head 1924 Double Black levert rijke aroma's van bramenconserven, cacao, frambozen en karamel, en vormt het toneel voor een sappige kern van geconcentreerde, dichte smaken van bramen en vijgenjam die eindigen met een vleugje bakkruid.
Gitzwart in het glas, combineer deze volle wijn met al even gewaagde gerechten: cheeseburgers met charbroiled bacon, pittige worstgumbo of varkensribbetjes in BBQ-saus.
Kleur: Rood
Druiven: Cabernet Sauvignon
Land: Amerika
Streek: Californie
Smaaktype: Vol en krachtig
Afsluiting: Kurk
Alcohol percentage: 15%
Oogstjaar: 2021
Overige: - - -
Houtopvoeding: Gerijpt in bourbon vaten
Lekker bij: Geniet van deze full-bodied wijn met zout, zoet of gerookt gerechten: filet omwikkeld met spek met pittige aardappelen en esdoorn walnoten of gerookt ossenhaas gegrild.