Een Betoverende Reis naar Clos La Coutale: Malbec Proeven in Cahors

  • Geplaatst op
  • 0
Een Betoverende Reis naar Clos La Coutale: Malbec Proeven in Cahors

Bij Wijn en Druif draait alles om passie voor wijn en de verhalen die elke fles vertelt. Onlangs beleefden wij, Pascal, Sharon en onze beste vriend Robert, een onvergetelijke reis naar de prachtige Dordogne.

Verblijvend in de idyllische plaats Belvès, genoten we van 12 dagen vol heerlijk eten, klaargemaakt door Sharon, en voortreffelijke wijnen uit onze winkel. Maar een van de hoogtepunten van onze reis was het bezoek aan het beroemde wijnhuis Clos La Coutale in Cahors.

Een Warm Welkom in Belvès


Onze reis begon in het schilderachtige Belvès, waar we verbleven in de prachtige villa van Robert. Elke dag was een feest van culinaire hoogstandjes, met Sharon die ons verwende met haar kookkunsten, en wij die genoten van de heerlijke wijnen die we uit onze winkel hadden meegenomen. Het was een tijd van ontspanning, plezier en genieten met de simpele dingen van het leven.

 

 

Ontdekking van Clos La Coutale

Op een stralende ochtend besloten we om de regio verder te verkennen en een bezoek te brengen aan het gerenommeerde wijnhuis Clos La Coutale in Cahors. Bij aankomst werden we hartelijk verwelkomd door de wijnmaker zelf, die ons uitnodigde voor een exclusieve rondleiding door zijn prachtige wijnhuis.

 

 

De Rondleiding: Een Reis door de Tijd

De wijnmaker begon gepassioneerd te vertellen over de rijke geschiedenis van 7 generaties, met 100 hectare biologische wijngaarden de grootste Franse biologische malbecproducenten in de regio. De wijnmaker vertelde over het unieke terroir van Cahors, de oude wijnstokken, die diep geworteld zijn in de kalkrijke bodem en deze geven de wijnen van Clos La Coutale hun kenmerkende diepte en complexiteit. Vervolgens werden we meegenomen naar de wijnkelder, waar de magie echt plaatsvindt. De geur van fermenterende druiven en eikenhouten vaten vulde de lucht terwijl de wijnmaker ons vertelde over de traditionele methoden die hij gebruikt om de Malbec druiven om te toveren in heerlijke wijnen.

 

 

Proeverij van de Malbec: Een Onvergetelijke Ervaring

Het hoogtepunt van ons bezoek was de proeverij rechtstreeks uit de vaten. We stonden in de sfeervolle kelder, omringd door rijen aluminium - en eikenhouten vaten, terwijl de wijnmaker zorgvuldig glazen vulde met hun voortreffelijke Malbec die overigens nog heel jong was maar zeker al de potentie heeft om een prachtige wijn te worden.

 

Clos La Coutale Malbec:

Deze wijn, diep robijnrood van kleur, verleidde ons met aroma's van zwarte bessen, pruimen en een vleugje vanille. Bij de eerste slok proefden we de rijke, volle smaken van rijpe vruchten, aangevuld met zachte tannines en een lange, fluweelzachte afdronk. Het was alsof we de essentie van Cahors zelf proefden.

 

Clos La Coutale Malbec Rosé:

De verrassing van de dag was de Malbec rosé, een elegante wijn met een mooie kleur die van ons ietsjes lichter mag dan dat hij nu is. De neus werd begroet met aroma's van aardbei en framboos, terwijl de smaak een verfrissende mix van rood fruit en een subtiele mineraliteit bood.

Perfect voor een zomerse middag in Belves aan het zwembad.

 

 

Romantiek en Wijn


Na de proeverij genoten we van een heerlijke lunch bij een "werkers" restaurant (hier komen de lokale wijnboeren elke dag eten), compleet met lokale gerechten en natuurlijk de wijn Malbec die wij zelf mee hadden genomen van wijnhuis van Clos La Coutale. De zon scheen, de vogels vloten, en wij genoten van het heerlijke eten wat ons werd voorgeschoteld. Het was een moment van pure vreugde en verbondenheid, een herinnering die we voor altijd zullen koesteren.


In september gaan wij terug om de Premium wijnen te proeven die nu uitverkocht waren en dan nemen wij een besluit of wij iets gaan doen met dit wijnhuis.

 

Proost op de reis, de ontdekking en de pure vreugde van wijn!

Reacties

  1. Moon Moon

    Wat mooi om te lezen over jullie prachtige culinaire vakantie. Zelf heb gisteren bij Wijnendruif met de 'genieters" van het mooie leven de Malbec mogen proeven Wat een zachte volle wijn! Santé

  2. Robert Boer Robert Boer

    Pascal het was een heel bijzondere ervaring om het chateau te bezoeken. Ook thuis gisteren de mooie malbec gedronken en het bevestigt weer de kwaliteit.
    Genoten en het smaakt naar meer!
    Robert

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Saldo cadeaubon controleren

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    * Gratis verzending v.a. €100 binnen Nederland * Verbergen