Een Franse Wijnavontuur in het Hart van de Belves

  • Geplaatst op
  • 0
Een Franse Wijnavontuur in het Hart van de Belves

Na een lange reis arriveerden we zaterdag in het pittoreske Belvès, een van de mooiste dorpjes van Frankrijk, badend in het warme Franse zonnetje. We hebben onze eigen wijnen meegenomen, uiteraard, want er is niets beters dan het genieten van een wijnproeverij met flessen uit onze eigen winkel. Terwijl de zon ondergaat over de oude stenen daken van Belvès, toosten we op het begin van een nieuwe culinaire en oenologische ontdekkingsreis.

Zondag was een rustige dag, een perfecte gelegenheid om even bij te komen. Een bezoek aan de lokale markt voor wat verse producten en een wandeling door de historische straatjes met hun middeleeuwse charme. De middag bracht een onverwachte verrassing: de vaatwasser in het huis van onze vriend Robert, bleek aan vervanging toe toen de oude zich plotseling letterlijk uit de kast stortte.

In Juli hadden wij al gezegd dat er misschien een andere vaatwasser mocht komen dus deze hadden wij meegenomen in onze auto.

Maar geen paniek, met wat teamwork en een beetje Frans vakmanschap was de klus zo geklaard.

Deze week staat er een leuk uitstapje op de planning naar Cahors, de streek die bekend staat om zijn robuuste en intense wijnen. Hier hebben we onze eigen kelnersmessen besteld, elegante en praktische kurkentrekkers die binnenkort in onze winkel te bewonderen zijn. En natuurlijk gaan we ook enkele proefflessen meenemen om thuis in Nederland uitgebreid te testen. De regio Cahors biedt een unieke wijnervaring, met oude wijnhuizen zoals Clos la Coutale, die beroemd is om zijn traditionele Malbec-wijnen. De wijngaarden hier, genesteld tussen glooiende heuvels en de kronkelende Dordogne, zijn een lust voor het oog en een paradijs voor de echte wijnliefhebber.

 

Clos la Coutale, een van de juwelen van Cahors, combineert traditie met innovatie. Het wijnhuis, dat al zes generaties lang door dezelfde familie wordt gerund, staat bekend om zijn diepe, volle wijnen met tonen van donker fruit en subtiele aardse ondertonen. Een bezoek hier voelt als een stap terug in de tijd, waar je kunt proeven van de passie en het vakmanschap dat in elke fles wordt gestopt.

 

Onze kurkentrekkers, die inmiddels te bewonderen zijn op onze website, zijn net als de wijnen uit Cahors: een perfecte mix van stijl en functionaliteit. Ze zullen binnenkort klaar zijn om de kurken van nog vele bijzondere flessen te trekken. Je vindt ze hier: Onze kelnersmessen

 

We kijken uit naar de komende dagen, vol nieuwe ontdekkingen en vooral veel wijnplezier. Tot die tijd genieten we van elke slok, elk uitzicht en elke mooie ontmoeting hier in het hart van Belves.

Santé!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Saldo cadeaubon controleren

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    * Gratis verzending v.a. €100 binnen Nederland * Verbergen