Brigantello Grillo
Specificaties
Informatie
Autochtone druiven zijn helemaal 'hot' en Italië is gezegend met een hele bulk van deze druiven. Grillo is er één van. Sicilië is in de gelukkige omstandigheid dat het beschikt over bijzondere eigen druiven, zoals de grillo. Van oorsprong is de grillo gebruikt voor de productie van Marsala, de bijzondere zoete lokale wijn, die helaas niet meer zo populair is als vroeger.
Frisse witte wijnen zijn daarom een aantrekkelijk alternatief, zeker ook omdat deze druif in de hitte van het eiland zijn zuren weet te behouden. Ideaal voor heerlijke witte wijn.
Het familiewijnbedrijf Botter werd in 1928 opgericht door Carlo Botter. Het bedrijf is gevestigd op de grens van de regio's Veneto en Friuli, ongeveer 30 km ten noordoosten van Venetië. Dit dynamische bedrijf wordt tegenwoordig geleid door de zoons van de oprichter, Enzo en en Arnaldo, tegenwoordig bijgestaan door kleinkinderen Luca, Annalisa en Alessandro Botter. Het bedrijf biedt een breed scala aan wijnen, uit alle belangrijke wijnstreken van Italië.
Het werkt nauw samen met producenten in onder andere Apulia, Molise, Abruzzo en Sicilië, streken die een belangrijke plaats innemen in het assortiment van Botter. De focus is gericht op het maken van uitstekende, en tegelijk zeer betaalbare wijnen. Een strategie met veel succes. Botter exporteert maar liefst 98% van zijn productie naar 40 landen. En deze productie mag er zijn: jaarlijks verlaten zo'n 52 miljoen flessen de poorten van Botter, waarmee het een van de meest succesvolle Italiaanse wijn-export-bedrijven is.
Kleur: Wit
Druiven: Grillo
Land: Italië
Streek: Sicilia
Smaaktype: Rond en zacht
Afsluiting: Schroefdop
Alcohol percentage: 13%
Oogstjaar: 2021
Overige: Vegan
Houtopvoeding: Geen houtrijping
Lekker bij: Fijne aperitiefwijn. Daarnaast goed te schenken bij (pittige) gerechten uit de verschillende Aziatische keukens, maar ook bij koude voorgerechten, charcuterie en gegrilde groenten