Butterfield Station pinot Noir
Specificaties
Informatie
Lekker bij geroosterd varkensvlees, gerookte ham. Ook lekker bij een pizza met tomatensaus en gerookte worst.
De wijnen van Butterfield Station zijn vernoemd naar de Butterfield Overland Stagecoach Line, opgericht in 1858. Het was de eerste transcontinentale verbinding van Missouri naar Los Angeles en San Francisco, via de wijngaarden in centraal-Californië. Deze route stopte op 200 plaatsen, genaamd Butterfield Stations. De wijnen van Butterfield Station putten inspiratie uit het de pioniersmentaliteit van de Amerikanen die deze stagecoach aanlegden. Met deze nieuwsgierigheid die continu leidt tot nieuwe ideeën en innovaties, is ook het wijnhuis ontstaan.
Afkomstig van verschillende wijngaarden in Californië. Butterfield Station heeft als missie om uitdrukkingen van het terroir van Californië in elk glas te vangen, van de kustinvloeden tot de toppen en dalen van de gouden staat.
De verschillende percelen worden apart vergist. Deze vindt gedeeltelijk plaats in RVS tanks op een gecontroleerde temperatuur, 15% wordt vergist op eikenhout. Vervolgens rijpt 30% van de wijn een aantal maanden op eikenhout.
Kleur: Rood
Druiven: Pinot Noir
Land: Amerika
Streek: Californie
Smaaktype: Vol en romig
Afsluiting: Schroefdop
Alcohol percentage: 14%
Oogstjaar: 2019
Overige: - - -
Houtopvoeding: Deze vindt gedeeltelijk plaats in RVS tanks op een gecontroleerde temperatuur, 15% wordt vergist op eikenhout. Vervolgens rijpt 30% van de wijn een aantal maanden op eikenhout.
Lekker bij: Geroosterd varkensvlees, gerookte ham. Ook lekker bij een pizza met tomatensaus en gerookte worst.