Esporao Reserva branco
€16,95
Op-en-top Portugees wit. Een parel van wijnhuis Esporão. Strogeel gekleurd met een groene zweem. De wijn is intrigerend van geur: een overvloed aan fruit, als perzik, mandarijn, citroen en grapefruit. Lees meer
Specificaties
Merk:
Esporao
Informatie
Ondersteund door het specerijen- en toasteffect van het eikenhout. In de mond is deze reserva romig en rond, met vooral veel rijp fruit en accenten van mineraliteit. Aromatisch, fris, in balans en met een lengte waar je ‘u’ tegen zegt.
Kleur: Wit
Druiven: Antão Vaz, Roupeiro en Perrum.
Land: Portugal
Streek: Alentejo
Smaaktype: Vol en bloemig
Afsluiting: Kurk
Alcohol percentage: 13,5 %
Oogstjaar: 2022
Overige: Biologisch
Houtopvoeding: - - -
Lekker bij: Zeebaars, tarbot, koolvis, kuluyuk, Thaise roerbak met ananas, salade met vruchten
Meer informatie over deze wijn:
Een klassieke wijn die uitsluitend wordt verkregen van onze biologische druiven. De diversiteit van Herdade do Esporão, samen met de verschillende kenmerken van de druivensoorten, de bodem, de rijpheid van de wijnstokken en het karakter van degenen die deze wijn door de jaren heen consistent maken, resulteert in een rijke, intense maar altijd harmonieuze wijn.
Wijngaard met gecertificeerde biologische landbouw.
Het landbouwjaar 2021 was een regenjaar. Tijdens de vegetatieve rustperiode (herfst – winter) waren de neerslagwaarden hoger dan het gemiddelde van de laatste 22 jaar, terwijl de temperaturen mild bleven. Deze neerslagwaarden leidden ertoe dat aan het begin van de vegetatieve cyclus (lente) vrijwel alle bodems hun waterreserves volledig hadden hersteld. De knopuitbarsting vond eerder plaats en de hogere temperaturen die tijdens de lente werden waargenomen, versnelden de vegetatieve ontwikkeling tot aan de bloei. In de zomer droegen mildere temperaturen bij tot een regelmatige ontwikkeling van de vegetatieve cyclus, waardoor de rijping op een regelmatige en evenwichtige manier kon plaatsvinden.
BODEM GEOLOGIE
Graniet/schist basis, met leem/klei structuur
WIJNGAARD LEEFTIJD
16 tot 26 jaar Druivensoorten Antão Vaz, Arinto, Roupeiro Vinificatie / rijping
Ontstelen, koude bezinking, maceratie van de schil, persen, decanteren van de most, gisting bij temperatuurbeheersing 75% van de batch in roestvrijstalen tanks en 25% in nieuwe Amerikaanse en Franse eikenhouten vaten.
Zes maanden in roestvrijstalen tanks en in nieuwe Amerikaanse en Franse eikenhouten vaten, met rijping op fijne droesem.
Esporão Reserva was de eerste wijn geproduceerd door Esporão, in 1985. Het is ontstaan uit onze wens om de beste wijnen in Alentejo te produceren. Door de jaren heen is het een wijn geweest die ons ertoe heeft gebracht te innoveren, te groeien, naar onze oorsprong te kijken, om de natuur te geven en verder te kijken. We hebben duurzame landbouwmethoden toegepast, meer recentelijk hebben we al onze wijngaarden omgebouwd tot biologische landbouw, nieuwe wijnmakerijen gebouwd en naar andere markten gereisd, waarbij we Alentejo en Portugal naar de wereld hebben gebracht.
Kunst begeleidt Esporão Reserva vanaf het eerste moment. Elk jaar nodigen we een nieuwe artiest uit om onze labels te illustreren en elk werk vertelt een verhaal dat van binnen wordt voltooid.
Wijnmakers Sandra Alves & Joao Ramos
© Copyright 2024 Wijn en Druif | Kwaliteitswijnen & Wijnproeverijen in Beverwijk
- Theme by
Frontlabel
- Powered by
Lightspeed