Guerrieri Biancanima 2022

29,95
De Guerrieri Biancanima, gerijpt op amfora, heeft een uniek smaakprofiel met een verfijnde balans tussen frisheid en complexiteit. De amforarijping voegt een subtiele aardse toon en textuur toe, die de frisse citrus en florale aroma's prachtig samenvoegt. Lees meer
  • Bezorging door heel Europa
  • Meer dan 1.000 producten
  • Niet goed? geld terug!
  • Veilig afrekenen
  • De online wijnspecialist voor de beste wijnen

Specificaties

Informatie

De Guerrieri Biancanima is een verfijnde witte wijn met een levendige en aromatische geur. In de neus komen frisse tonen van citrusvruchten zoals limoen en grapefruit naar voren, ondersteund door delicate florale hints van witte bloemen. Deze combinatie geeft de wijn een lichte en uitnodigende frisheid.

In de afdronk ervaar je een subtiele mineraliteit, wat de wijn elegant en verfijnd maakt. De afdronk is lang en droog, met een fijne zuurgraad die zorgt voor een verfrissend en uitgebalanceerd einde, zonder scherpte of zwaarte. Perfect voor wie houdt van een wijn die blijft verrassen en verfrissen in elke slok.

Kleur: Wit

Druiven: Bianchello (of Biancame zoals de druif vroeger werd genoemd)

Land: Italie

Streek: Marken

Smaaktype: Zacht en floraal

Afsluiting: Kurk

Alcohol percentage: 14%

Oogstjaar: 2022

Overige: 

Houtopvoeding:  De Guerrieri Biancanima wordt niet op hout opgevoed maar gerijpt op amfora's, wat zorgt voor een subtiele aardse toon zonder de invloed van hout. Amfora's zijn kleipotten die de wijn laten ademen, waardoor de frisse en minerale karakteristieken behouden blijven zonder de typische vanille- of rokerige tonen die houtlagering kan geven.

Lekker bij: De Guerrieri Biancanima is heerlijk bij lichte gerechten zoals gegrilde vis, schaal- en schelpdieren, en salades met frisse ingrediënten. Ook past hij goed bij vegetarische gerechten en lichte pasta's met citroen of kruiden. De frisse zuurgraad en subtiele mineraliteit van de wijn complementeren de delicate smaken van deze gerechten zonder ze te overheersen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    * Gratis verzending v.a. €100 binnen Nederland * Verbergen