Keringer 100 days Cabernet Sauvignon
Specificaties
Informatie
De Keringer 100 days Cabernet Sauvignon serie is een wijn met een speciale vinificatieproces en dat maakt deze wijn zo apart. Alleen de beste druiven worden gebruikt in deze wijn. De druiven worden zachtjes geperst en gaan samen met de pitjes en de schillen in een fermentatietank gedurende 100 dagen. In deze lange tijd van 100 dagen wordt alles zonder extra hulpmiddelen eruit gehaald zoals de schillen en de pitjes en vindt er een tweede malolactische fermentatie plaats.
Malolactische fermentatie is een omzetting van appelzuur in melkzuur. Deze bacteriologische omzetting die plaats vindt na de normale vergisting. In deze omzetting worden de harde, agressieve appelzuren omgezet in zachte melkzuren. Hierdoor krijg je ook nog eens 1 % extra alcohol. Je kunt de malolactische fermentatie ook omschrijven: "je proeft boterig en noten in je wijn".....HEERLIJK
Na deze lange contactperiode rijpt deze Keringer 100 days Cabernet Sauvignon tot ze worden gevuld op nieuwe eiken vaten. De verkregen wijn zijn uiterst complex, kruidig, krachtig en gestructureerd, met hun eigen fruitige karakter en hebben een enorme rijpings- en bewaarpotentieel en zijn toch zacht, mild, toegankelijk en geschikt voor dagelijks gebruik.
Kleur: Rood
Druiven: Cabernet Sauvignon
Land: Oostenrijk
Streek: Niederösterreich
Smaaktype: Krachtig
Afsluiting: Kurk
Alcohol percentage:
Oogstjaar:
Overige: - - -
Houtopvoeding: 24 maanden op Oostenrijks eikenhout gerijpt
Lekker bij: exotisch vlees, gegrild of BBQ, pasta, rood vlees, vette visgerechten, wild