Paradiso 1954 MAGNUM
Specificaties
Informatie
Over het wijnhuis
Na de Tweede Wereldoorlog in de jaren ’50 heerste er veel armoede onder de boeren in Zuid-Italië. Grootvader Angelo Paradiso, een van de vele boeren in Puglia, besluit in die tijd zijn heil te zoeken in de wijnbouw en bouwt in 1954 het wijnhuis Cantine Paradiso. Tegenwoordig is Cantine Paradiso een wijnhuis, dat met name bekend staat om zijn gulle ‘jammy’ rode wijnen gemaakt van Primitivo, Negroamaro en Nero di Troia. Hun beste wijn is gemaakt van 100% Primitivo en is vernoemd naar het jaar van oprichting: de 1954.
Wijngaard en regio
Afkomstig van verschillende wijngaarden rondom Cerignola in Apulië. De bodem bestaat uit klei en kalk.
Vinificatie
Na de oogst worden de druiven ontsteeld en vergist. De gisting plus schilweking vindt plaats in RVS tanks op een gecontroleerde temperatuur van 15 tot 20 graden gedurende 15 en 20 dagen. De wijn rijpt twee maanden in RVS tanks, waarna een houtrijping van 12 maanden volgt in barriques. Na de houtrijping gaat de wijn weer terug naar de RVS tanks voor drie maanden. Voordat het op de markt wordt gebracht, rijpt de wijn nog vier maanden in de fles.
Kleur: Rood
Druiven: Primitivo
Land: Italie
Streek: Puglia
Smaaktype: Vol en krachtig
Afsluiting: Kurk
Alcohol percentage: 15 %
Oogstjaar: 2020
Overige:
Houtopvoeding: 12 maanden
Lekker bij: Gegrild vlees, stoofschotels, pasta met rijke saus en bij pittige pizza.