Paradiso Mast Negroamaro
Specificaties
Informatie
Na de Tweede Wereldoorlog in de jaren ’50 heerste er veel armoede onder de boeren in Zuid-Italië. Grootvader Angelo Paradiso, een van de vele boeren in Puglia, besluit in die tijd zijn heil te zoeken in de wijnbouw en bouwt in 1954 het wijnhuis Cantine Paradiso. Tegenwoordig is Cantine Paradiso een wijnhuis, dat met name bekend staat om zijn gulle, rode wijnen, gemaakt van druivensoorten als Primitivo, Negroamaro en Nero di Troia.
Afkomstig uit wijngaarden op bodems van klei en kalk. De wijnstokken zijn ongeveer 35 jaar oud. De druiven worden eind september geplukt als zo'n 15-20% aan de wijnstokken is uitgedroogd.
Kleur: Rood
Druiven: Negroamaro
Land: Italie
Streek: Puglia
Smaaktype: Vol en krachtig
Afsluiting: Kurk
Alcohol percentage: 14,5 %
Oogstjaar: 2020
Overige:
Houtopvoeding: 12 maanden houtlagering
Lekker bij: Lekker bij een langzaam gegaarde 'beef brisket' van de barbecue.