Sebastian Erbeldinger grauburgunder
Specificaties
Informatie
Ideaal voor chardonnay drinkers die eens wat anders willen. Lekker bij wit vlees, gevogelte en diverse vegetarische gerechten.
De druiven zijn met de hand geplukt. De druiven ondergaan een zachte persing. Het overgrote deel wordt vergist op roestvrij stalen tanks. De rest vergist op grote houten vaten van 500 liter. De wijn ondergaat “battonage” wat inhoudt dat de gistcellen, worden doorgeroerd door de wijn. Dit geeft de smaak af omdat de “dode” gistcellen langzaam oplossen in de wijn. Dit noemen wij “autolyse”. De smaken die hierdoor vrijkomen zijn o.a. toffe en toast.
Sebastian Erbeldinger Grauburgunder ‘1899’
Op het wijngoed van zijn ouders heeft Sebastian nu zijn eigen lijn van wijnen. Hoewel deze lijn nog vrij jong is, werd het fundament ervoor al in 1899 gelegd door zijn over-overgrootvader, eveneens Sebastian genaamd. Hij vestigde zich middenin de wijnbergen van Bechtheim en stichtte er zelfs een kleine nederzetting, Bechtheim-West. Door zijn over-overgrootvader en zijn grootvader (óók Sebastian) heet zijn eigen lijn van wijnen aldus “Sebastian Erbeldinger”. in Oktober 2019 ontving Sebastian de prijs van Beste jonge wijnmaker van Duitsland, wat zijn kwaliteit weergeeft.
Kleur: Wit
Druiven: Grauburgunder
Land: Duitsland
Streek: Rheinhessen
Smaaktype: Fris
Afsluiting: Schroefdop
Alcohol percentage:
Oogstjaar: 2021
Overige:
Houtopvoeding: Hand geplukte druiven. Met een zachte persing. Het grootste deel van de wijn wordt gefermenteerd op roestvrij stalen vaten. Een ander deel op grote 500 liter houten vaten. De wijn ondergaat battonage.
Lekker bij: Deze wijn is lekker bij de borrel, bij gevogelte en bij wit vlees.