Vina Juanele roble Canaveras
Specificaties
Informatie
De wijn is krachtig, kruidig en in qua fruit vooral gedroogd en “jamachtig” als pruimen en bramen. De tannine in deze wijn zijn fluweelzacht en geïntegreerd, met een medium body.
Wat een extra pluspunt is van het wijnhuis, is dat zij met veel wijnen biologisch gecertificeerd zijn en duurzaam te werk gaan. Zo ook deze Juanele Tempranillo, is biologisch gecertificeerd! Zij oogsten ‘s nachts en de fermentatie is onder gekoelde omstandigheden, beide voor zoveel mogelijk fruit behoud in de wijn. De wijn rijpt 14 maanden in Frans eiken barrique.
Met meer dan 130 jaar aan ervaring al sinds 1848 en wel vijf generaties, weten zij duidelijk wat hun visie is binnen Bodegas Cañaveras. De huidige generatie, de twee zussen Laura en Ana, hebben duidelijk jonge invloeden maar respecteren de oude tradities en klassieke wijnbereidingen! Daardoor weten ze deze twee factoren perfect te combineren en een verrassende verscheidenheid aan wijnen op de markt te zetten! Wat je hier veel in de bodem tegen komt is kalksteen en kwarts, dat geeft een goede minerale basis voor de druivenstokken en is redelijk “arm”, wat de kwaliteit ten goede komt!
Kleur: Rood
Druiven: 100% Tempranillo
Land: Spanje
Streek: Castilla-La Mancha
Smaaktype: Complex, kruidig, hout en krachtig
Afsluiting: Kurk
Alcohol percentage: 13%
Oogstjaar: 2014
Overige: - - -
Houtopvoeding: 14 maanden in Frans eiken barrique.
Lekker bij: Erg mooi bij licht wild, zacht gegaard vlees en rood vlees met stevige sauzen.