Indiase dahl met zoete aardappel
Indiase dahl met zoete aardappel, pompoenpittensalsa en kruidig naanbrood
Ingrediënten (4 personen)
Voor de dahl:
- 200 g rode linzen
- 2 middelgrote zoete aardappels, in blokjes
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 cm gember, geraspt
- 1 blik (400 ml) tomatenblokjes
- 400 ml kokosmelk
- 500 ml groentebouillon
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl kurkuma
- ½ tl chilipoeder (naar smaak)
- 1 el olie
Voor de pompoenpittensalsa:
- 50 g pompoenpitten
- 1 rode peper, fijngesneden
- ½ bosje koriander, grof gehakt
- ½ limoen, sap
- 2 el olijfolie
Zout en peper naar smaak
Voor het naanbrood:
- 4 kant-en-klare naanbroden
- 1 el gesmolten boter
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl korianderzaad, fijngestampt
Bereiding
- Dahl maken: Verhit olie in een pan en fruit de ui, knoflook en gember. Voeg komijn, koriander, kurkuma en chilipoeder toe en bak kort mee. Doe de tomatenblokjes, kokosmelk, bouillon, linzen en zoete aardappel erbij. Laat op laag vuur 25-30 minuten zachtjes pruttelen tot de linzen en aardappel zacht zijn. Roer af en toe door.
- Pompoenpittensalsa bereiden: Rooster de pompoenpitten in een droge pan tot ze poffen. Meng met rode peper, koriander, limoensap en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
- Kant-en-klaar naan op smaak brengen: Verwarm de naanbroden volgens de verpakking. Bestrijk ze daarna met gesmolten boter en bestrooi met komijnzaad en fijngestampte korianderzaadjes voor extra smaak.
- Serveren: Schep de dahl in kommen, garneer met pompoenpittensalsa en serveer met het warme naanbrood.
Deze Villa Blanche Viognier is een wijn met smaken van ,abrikoos, witte perzik en citrusvruchten. De wijn is rond, fruitig en uitgebalanceerd. Wat een heerlijke Viognier
De Sebastian Erbeldinger Riesling is een heel mooie zuivere riesling met veel mineraliteit en primair. (fruitig) In de neus vooral citrus, iets van peer en veel mineraliteit, denk aan kalksteen. Ideaal bij rauw gemarineerde vis en salades.
Perfecte balans tussen rijp fruit en frisheid waardoor het zoet mooi is geïntegreerd en niet overheersend. Soepele aanzet met duidelijk tonen van zoetig fruit als lychee en zeste van sinaasappel.