Bruschetta met tomaten

 

Een Bruschetta met tomaten vraagt om een wijn die de frisse, zoetzure smaak van de tomaten complimenteert. Kies voor een frisse, lichte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio. Deze witte wijnen hebben een hoge zuurgraad, wat perfect past bij de aciditeit van de tomaten. Als je liever rood hebt, ga dan voor een jonge, lichte Chianti of een Barbera.

Deze rode wijnen hebben genoeg zuurgraad en lichte tannines om de smaken van de tomaat niet te overweldigen, waardoor je een perfecte balans krijgt.

 

Recept voor Bruschetta met Tomaten

Ingrediënten:

  • 4 rijpe tomaten, in kleine blokjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 bosje verse basilicum, fijngehakt
  • 4 sneetjes stokbrood
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • Zout en peper naar smaak
  • Balsamicoazijn (optioneel)

Bereiding:

  1. Rooster de sneetjes stokbrood in een koekenpan of onder de grill totdat ze mooi goudbruin zijn.
  2. Meng in een kom de tomatenblokjes, knoflook, en fijngehakte basilicum.
  3. Breng het tomatenmengsel op smaak met zout, peper, olijfolie, en eventueel een scheutje balsamicoazijn.
  4. Bestrijk de geroosterde sneetjes brood met een beetje olijfolie en verdeel het tomatenmengsel erover.
  5. Serveer direct, eventueel gegarneerd met extra basilicumblaadjes.

 

De frisse en levendige smaak van de Calusari Pinot Grigio past perfect bij de lichte en knapperige smaken van de bruschetta. De delicate fruittonen en een subtiele zuurgraad van de wijn versterken de zoetheid van de tomaten en het kruidige van de basilicum, zonder de smaken te overheersen. Deze combinatie zorgt voor een frisse en harmonieuze eetervaring, ideaal als aperitief of lichte lunch.

Calusari Pinot Grigio

Florale neus met een frisse, toch rijke smaak van o.a. ananas en witte perzik. Een klein bittertje in de afdronk geeft de wijn net iets meer bite. Veel fruit en overvloedig meloen en appel. Een zuurkraag met citrus.

€5,95
Renzo Masi Chianti classico

Renzo Masi Chianti uit Toscane biedt rijke aroma’s van rode bessen, kersen en viooltjes. Deze klassieke Chianti, gerijpt in Slavonische eikenhouten vaten, heeft zachte tannines en een perfecte balans. Ideaal bij rood vlees, pasta en gerijpte kazen.

€9,95
Anthonij Rupert Protea Pinot Grigio

Protea Pinot Grigio, zonder houtlagering, biedt een frisse, fruitige ervaring met aroma's van groene appel en perzik. Perfect bij gegrilde vis, zeevruchten, salades, lichte pasta's en als aperitief. Een veelzijdige en verfrissende wijn.

€10,95
Renzo Masi Chianti Riserva

Renzo Masi Chianti Riserva uit Toscane biedt diepe aroma's van rijpe kersen, pruimen en viooltjes, met nuances van tabak en specerijen. Deze wijn, gerijpt in eikenhouten vaten, heeft fluweelzachte tannines en een elegante afdronk.

€12,95
Vincenzo Bossotti Barbera D'Asti

Mooi rood van kleur met een rozerode rand. De geur bevat tonen van donker fruit en bittere chocola. In de sappige smaak worden deze aroma's ook goed waargemaakt. Daarbij is de wijn goed gestructureerd en is de afdronk mooi lang en harmonieus.

€15,95
GUASTI Barbera d’Asti Superiore

Deze prachtige Barbera Superiore heeft 12 maanden gerijpt op eikenhouten vaten. Veel rood fruit zoals pruimen bramen en bosbes, elegant, verfijnd, goed gestructureerd met een subtiele vleug hout.

€18,00
Manzone Langhe Rosso Luvi

Wauw wat een waanzinnige wijn met aroma's van pruimen, kersen en ander donker fruit, aangevuld met laurier, ceder en viooltjes. Rijke, volle smaak van donker rood fruit (pruimen, kersen) en aangename tannines. Prachtig in balans

€18,50
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    * Gratis verzending v.a. €100 binnen Nederland * Verbergen