Bruschetta met tomaten
Een Bruschetta met tomaten vraagt om een wijn die de frisse, zoetzure smaak van de tomaten complimenteert. Kies voor een frisse, lichte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio. Deze witte wijnen hebben een hoge zuurgraad, wat perfect past bij de aciditeit van de tomaten. Als je liever rood hebt, ga dan voor een jonge, lichte Chianti of een Barbera.
Deze rode wijnen hebben genoeg zuurgraad en lichte tannines om de smaken van de tomaat niet te overweldigen, waardoor je een perfecte balans krijgt.
Renzo Masi Chianti uit Toscane biedt rijke aroma’s van rode bessen, kersen en viooltjes. Deze klassieke Chianti, gerijpt in Slavonische eikenhouten vaten, heeft zachte tannines en een perfecte balans. Ideaal bij rood vlees, pasta en gerijpte kazen.
Protea Pinot Grigio, zonder houtlagering, biedt een frisse, fruitige ervaring met aroma's van groene appel en perzik. Perfect bij gegrilde vis, zeevruchten, salades, lichte pasta's en als aperitief. Een veelzijdige en verfrissende wijn.
Renzo Masi Chianti Riserva uit Toscane biedt diepe aroma's van rijpe kersen, pruimen en viooltjes, met nuances van tabak en specerijen. Deze wijn, gerijpt in eikenhouten vaten, heeft fluweelzachte tannines en een elegante afdronk.
Mooi rood van kleur met een rozerode rand. De geur bevat tonen van donker fruit en bittere chocola. In de sappige smaak worden deze aroma's ook goed waargemaakt. Daarbij is de wijn goed gestructureerd en is de afdronk mooi lang en harmonieus.
Deze prachtige Barbera Superiore heeft 12 maanden gerijpt op eikenhouten vaten. Veel rood fruit zoals pruimen bramen en bosbes, elegant, verfijnd, goed gestructureerd met een subtiele vleug hout.
Wauw wat een waanzinnige wijn met aroma's van pruimen, kersen en ander donker fruit, aangevuld met laurier, ceder en viooltjes. Rijke, volle smaak van donker rood fruit (pruimen, kersen) en aangename tannines. Prachtig in balans