Camembert
Camembert, een zachte Franse kaas met een romige textuur en een milde, aardse smaak, vraagt om wijnen die deze kenmerken aanvullen. Voor een klassieke pairing kies je voor een Chardonnay. De romigheid van de wijn en de subtiele eiken tonen passen perfect bij de Camembert. Als je liever iets frissers hebt, probeer dan een Sauvignon Blanc.
De frisse zuren en citrus tonen snijden door de rijkdom van de kaas en verfrissen je gehemelte. Voor een meer avontuurlijke combinatie kun je een lichte Pinot Noir overwegen; de delicate fruitigheid en zachte tannines van deze rode wijn sluiten mooi aan bij de zachte textuur van de Camembert.
Recept: Geroosterde camembert met rozemarijn en honing
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 1 ronde Camembert in houten doosje
- 2 takjes verse rozemarijn
- 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
- 2 eetlepels honing
- Vers brood of stokbrood, om te dippen
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verwijder het plastic omhulsel van de Camembert en plaats de kaas terug in het houten doosje.
- Maak met een mes een paar inkepingen in de bovenkant van de kaas.
- Stop plakjes knoflook en takjes rozemarijn in de inkepingen.
- Besprenkel de bovenkant van de kaas met honing.
- Zet de Camembert in de oven en bak deze 15-20 minuten, tot hij zacht en smeuïg is.
- Serveer direct met vers brood of stokbrood om te dippen.
Waarom Adulation California Chardonnay goed gaat bij camembert?
De Adulation California Chardonnay past perfect bij deze geroosterde Camembert. Deze wijn heeft een rijke en romige structuur, met tonen van rijpe perzik, vanille en boter. Deze smaken sluiten prachtig aan bij de zachte, romige textuur van de gesmolten Camembert, terwijl de subtiele zuren van de wijn de rijke kaas balanceren. De honing in het gerecht versterkt de lichte zoetheid van de wijn, wat voor een harmonieuze combinatie zorgt.
De wijn heeft een mooie licht goudgele kleur, in de geur komt er enerzijds vanille tegemoet, aan de andere kant ook toetsen van tropisch fruit zoals ananas, mango en passievrucht.
De Adulation California Chardonnay is een volle, buttery Chardonnay met smaken van rijp tropisch fruit, zoals ananas en mango, zachte vanilletonen en een romige textuur. De wijn heeft een elegante, lange afdronk met subtiele eikeninvloeden.
Prachtige BUTTERY Chardonnay uit Californië met intense aroma's van appel, abrikozen, vanille en kaneel. De aanzet is rond en romig met levendige zuren en de afdronk is zacht en fruitig.
Matthew van Heerden Chardonnay, een meesterwerk uit Stellenbosch, vangt de essentie van zijn terroir. Met tonen van citrus, groene appel, vanille en geroosterde noten biedt deze wijn een harmonieuze en verfijnde smaakervaring.