Gruyere
Gruyère, een Zwitserse kaas met een rijke, nootachtige smaak, gaat uitstekend samen met verschillende wijnen. Voor een perfecte pairing kun je kiezen voor een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay. De frisse zuren en de fruitigheid van deze wijnen accentueren de subtiele smaken van de kaas.
Als je de voorkeur geeft aan rode wijn, probeer dan een lichte Pinot Noir of een Gamay. Deze wijnen hebben genoeg karakter zonder de kaas te overstemmen. Kortom, zoek naar wijnen met een balans tussen frisheid en complexiteit om de heerlijke nuances van Gruyère te complementeren.
Vrolijke Pinot Noir. Het fruitmandje zit vol met kers, aardbei, framboos. Levendige structuur. Elegante smaak
Het karakter van Les Prunelles Sauvignon Blanc is strakdroog met fris citrusfruit, Granny Smith, een licht tropische fruitige indruk met aangenaam verkwikkende zuren. Heerlijk genieten als aperitief en gastronomische mogelijkheden in overvloed.
Les Prunelles Chardonnay heeft een rijk en fris karakter met witte perzik en ananas. De wit fruitige smaak met lichte botertonen en een kleine houtindruk op de achtergrond verrijken deze witte wijn.
De Juliénas Fût de Chêne biedt een weelderige smaak van rijpe kersen en bramen, verrijkt met subtiele hints van vanille en geroosterd eikenhout. De wijn is vol, rond en elegant, met zachte tannines en een langdurige, verfijnde afdronk.