Zeeduivel
Zeeduivel heeft een rijke, vlezige textuur en een subtiele, delicate smaak, waardoor hij goed samengaat met wijnen die deze eigenschappen complementeren zonder te overheersen. Een Chardonnay, bij voorkeur een die deels op eikenhout is gerijpt, is een uitstekende keuze.
De romige textuur en zachte zuren van de wijn passen perfect bij de vlezige structuur van zeeduivel. Voor een frissere optie kun je kiezen voor een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc; hun levendige zuren en citrusachtige tonen brengen het beste naar boven in de delicate smaak van de vis.
Recept: Zeeduivel met geroosterde groenten
Ingrediënten (voor 4 personen):
• 600 g zeeduivel (in medaillons gesneden)
• 2 rode paprika’s (in repen gesneden)
• 1 courgette (in plakken gesneden)
• 1 rode ui (in ringen gesneden)
• 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
• 3 eetlepels olijfolie
• 1 theelepel tijm
• 1 citroen (in parten)
• Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
• Verwarm de oven voor op 200°C
• Meng de groenten met 2 eetlepels olijfolie, knoflook, tijm, zout en peper
• Spreid de groenten uit op een bakplaat en rooster ze 25 minuten in de oven
• Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de zeeduivelmedaillons 3-4 minuten per kant tot ze goudbruin en gaar zijn
• Serveer de zeeduivel met de geroosterde groenten en partjes citroen
Waarom Adulation California Chardonnay erbij?
Deze Adulation California Chardonnay heeft een rijk, romig karakter met tonen van rijpe perzik, vanille en een vleugje eikenhout. Het volle mondgevoel van de wijn harmonieert perfect met de stevige textuur van de zeeduivel. Bovendien zorgen de fruitige en licht citrusachtige accenten voor een frisse balans bij de geroosterde groenten en de citroen.
Deze Pinot Grigio is een volle en fruitige cépagewijn, intens en aangenaam fris. In combinatie met groentesoepen, risotto's, vis en wit vlees, brengt Casalforte Pinot Grigio zijn citrus- en balsamico-tonen naar voren en begeleidt de hele maaltijd in stijl
Een wat rijkere Pinot Grigio, verfijnd en elegant. De wijn heeft een sprankelende gele kleur. In de geur overheerst het rijpe fruit van witte perzik, sappige peer en kamillebloemen. Exotisch en subtiel aangevuld door wat vanille
De Adulation California Chardonnay is een volle, buttery Chardonnay met smaken van rijp tropisch fruit, zoals ananas en mango, zachte vanilletonen en een romige textuur. De wijn heeft een elegante, lange afdronk met subtiele eikeninvloeden.
Prachtige BUTTERY Chardonnay uit Californië met intense aroma's van appel, abrikozen, vanille en kaneel. De aanzet is rond en romig met levendige zuren en de afdronk is zacht en fruitig.
De geur van deze Chardonnay heeft vooral witte perzik, meloen, tropisch fruit en wat eikenhout op de achtergrond. Het fruit, hout en de zuren zijn mooi in balans. Zo ook in de fijne afdronk.
Matthew van Heerden Chardonnay, een meesterwerk uit Stellenbosch, vangt de essentie van zijn terroir. Met tonen van citrus, groene appel, vanille en geroosterde noten biedt deze wijn een harmonieuze en verfijnde smaakervaring.