Fruit de Mer
Fruit de mer, een verfijnde zeevruchtenschotel, vraagt om een wijn die de delicate smaken aanvult zonder te overheersen. Een droge witte wijn zoals een Chablis of een Sauvignon Blanc is perfect. Chablis, gemaakt van Chardonnay-druiven uit de Bourgogne, biedt frisse citrustonen en een minerale afdronk die de ziltige smaken van oesters, mosselen en garnalen prachtig benadrukt.
Sauvignon Blanc, met zijn knapperige zuurgraad en hints van groene appel en kruisbessen, harmoniseert met de diverse texturen en subtiele zoetheid van kreeft en krab. Deze wijnen verrijken de culinaire ervaring, waarbij elke slok de essentie van de zee vangt.
Zeer geslaagde Picpoul de Pinet uit de Languedoc. De Picpoul druif heeft een heel eigen karakter dat in deze wijn optimaal tot zijn recht komt. De korte omschrijving zou kunnen zijn, zacht, toegankelijk en fris.
Fris stuivend met herkenbare karakteristieken van de Sauvignon druif. De frisse zuren worden mooi aangevuld door een fijne complexiteit waardoor er een sappig geheel wordt gevormd.
Deze Entre-Deux-Mers is gemaakt van een klassieke witte Bordeauxblend die bestaat uit, Sauvignon Blanc, Sauvignon Gris, Sémillon en Muscadelle.
Fruitige Chablis met veel frisheid (citrus), wit fruit (perzik, peer) en een lange afdronk. Lekker bij Bourgondische gerechten, zoals ham met peterselie. Ook heerlijk bij oesters.
Deze Touraine Chenonceaux heeft een lichtgele kleur. De delicate neus onthult fruitige tonen van gedroogde abrikoos en bloemen (acaciabloem).