Loempia's
Op een warme zomeravond besloot Anna een experimentele wijnproeverij te organiseren met haar vrienden. Het gerecht van de avond? Knapperige, goudbruine loempia's. Iedereen bracht een fles wijn mee, maar het was de Sauvignon Blanc die de show stal. De frisse, citrusachtige tonen van de wijn complementeerden perfect de knapperige groenten en de subtiele kruidigheid van de loempia's.
Elke hap, gevolgd door een slok, bracht een verfrissende harmonie van smaken. De avond eindigde met een unaniem besluit: Sauvignon Blanc en loempia's waren een match made in heaven. Het was een eenvoudige ontdekking, maar een die de smaakpapillen van iedereen verrukte.
Recept voor Loempia's
Ingrediënten:
- 10 loempiavellen
- 200 g kipfilet, in kleine stukjes gesneden
- 100 g taugé
- 1 wortel, julienne gesneden
- 1 rode paprika, in reepjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 el sojasaus
- 1 tl vissaus
- Zonnebloemolie, om te frituren
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
- Verhit een beetje zonnebloemolie in een pan en bak de kipfilet totdat deze gaar is. Voeg de knoflook toe en bak kort mee.
- Voeg de wortel, paprika, en taugé toe aan de pan en bak nog 2 minuten.
- Breng op smaak met sojasaus, vissaus, peper en zout. Laat het mengsel afkoelen.
- Leg een loempiavel op een vlakke ondergrond, schep een beetje van het afgekoelde mengsel in het midden en vouw het vel strak op. Gebruik een beetje water om de randjes dicht te plakken.
- Verhit de zonnebloemolie in een diepe pan en frituur de loempia's goudbruin.
- Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met een pittige chilisaus.
Waarom Nebla Verdejo erbij past:
De frisse, fruitige aroma’s van de Nebla Verdejo passen perfect bij loempia's. De levendige zuren en tonen van citrus en tropisch fruit zorgen voor een mooie balans met de hartige en licht gekruide vulling. Deze wijn verfrist de mond en versterkt de knapperige textuur van de loempia's, waardoor elk hapje nog beter smaakt.
Sardasol Roble is een fruitige rode wijn met lichte cacaotonen door 4 maanden houtrijping. De Tempranillo druif zorgt samen met het eikenhout voor aangenaam afgeronde tannines. Een top wijn met hout op entry level!
Viña Tempero Verdejo is vernoemd naar de wijngaard dat op een heuvel ligt tot 800 meter hoogte, vanwaar het de stad en het omliggende land domineert. En domineren doet deze full-body Verdejo ook.. Wat een rijkdom!
Monte Araya Rosado is een frisse rosé met aroma’s van aardbei en framboos, aangevuld met subtiele bloemige tonen. De smaak is fruitig en evenwichtig, met een zachte, minerale afdronk die elegant blijft hangen.
Het karakter van Les Prunelles Sauvignon Blanc is strakdroog met fris citrusfruit, Granny Smith, een licht tropische fruitige indruk met aangenaam verkwikkende zuren. Heerlijk genieten als aperitief en gastronomische mogelijkheden in overvloed.
Deze Nebla Verdejo is zeer aantrekkelijke strogele wijn met groene tinten. Een bouquet van venkel en vers gemaaid gras maar ook met volop tropisch fruit(ananas en mango). De afdronk is vol rond en fruitig.
Deze El Meu Avi wordt op dezelfde manier geproduceerd als dat men doet bij champagne. Dit betekent dat de vergisting op de fles plaatsvindt, waardoor de mousse op een natuurlijke wijze gevormd wordt.
Trapiche Broquel Torrontés verleidt met geuren van rozen, jasmijn en rijpe perzik. De frisse zuurgraad en elegante afdronk maken elke slok een florale en fruitige belevenis, perfect in balans.
Agaath Christina Sauvignon Blanc heeft aroma’s van groene appels, vers gemaaid gras en tropische vruchten. In de aroma fijne citrustonen als limoen, licht kruid als venkel en basilicum.