Zenato ripassa della valpolicella
Specificaties
Informatie
De Ripassa is het kleine broertje van het vlaggenschip van de streek, de Amarone. Men bedacht dit concept toen door de grote vraag naar Amarone de prijzen van deze wijn de pan uit rezen. Amarone krijgt zijn enorme concentratie door de druiven te laten indrogen.
Voor Ripassa gebruikt men een deel van deze most en een deel vers geoogste 'gewone' Valpolicella, dit laat men dan samen opnieuw vergisten waarna de wijn nog 18 tot 24 maanden op houten vaten verder rijpt. De wijn is een blend van Corvina, Rondinella en Oseleta.
Kleur: Rood
Druiven: Corvina, Rondinella en Oseleta
Land: Italie
Streek: Veneto
Smaaktype: Vol en romig
Afsluiting: Kurk
Alcohol percentage: 14 %
Oogstjaar: 2018
Overige:
Houtopvoeding: Voor Ripassa gebruikt men een deel van deze most en een deel vers geoogste 'gewone' Valpolicella, dit laat men dan samen opnieuw vergisten waarna de wijn nog 18 tot 24 maanden op houten vaten verder rijpt.
Lekker bij: Heerlijk bij wildgerechten, gegrild en gebraad vlees, salami en gerijpte kazen.